RADŮZA

NOVINKY 2011


 
2015
 
2014
 
2013
 
2012
 
 
prosinec 2011
 
listopad 2011
 
říjen 2011
 
září 2011
 
srpen 2011
 
červenec 2011
 
 

26.7.2011

Tu mojí harmoniku už Guerrini nevyrábí. Jenže Castelfidardo je město, kde se vyráběj harmoniky v každym domě, snad. Vygooglila jsem si další tři fabriky, který dělaj to, co bych chtěla. Poslala jsem jim maily. Anglicky jsem to ani nezkoušela a rovnou jsem jim napsala italsky. Strašně jsem se nadula, jak jsem dobrá. Pak jsem ovšem zjistila, že místo „česká muzikantka“ jsem jim všem napsala, že jsem „muzikantka drbna“. Šlo jen o jedno jediný písmenko navíc. Leč navzdory mé originelní formulaci se všechny tři firmy ozvaly obratem. Pozvaly mne vřele do svých výroben, a že prej si můžu vyzkoušet jejich „fisharmoniche“, a že jim bude ctí, koupím-li si alespoň jednu. Posekala jsem tudíž zahradu, prořezala smrky před barákem, následně odvezla křovinořez a pilu do opravny, koupila navigaci, vyloupila banku a zítra vyrážím směr Castelfidardo, oblast Marche, Italia - cíl nenalezen - toliko rce má nová navigace. S úderem večera započne tedy mé „viaggio fisharmonicale“. Tu navigaci jsem preventivně rozšlapala hned na druhý křižovatce. Když jsem ji totiž zkusmo naprogramovala na cestu od sámošky k nám domů, velela mi odbočit na prvním kruhovém objezdu doleva. Chm! Nikdo se nebude beztrestně vysmívat bandě mstitelů! Basta! Pizza! Pronto!!!!
 
P.S. Čeká-li i vás nějaká cesta a tudíž balení zavazadel, mrkněte na tento návod, jak složit tričko za dvě vteřiny. Nácvik zabere zhruba šest až osm hodin.
 
 

18.7.2011

A já se pořád nemůžu spojit s tou fabrikou, která vyrábí harmoniku, po níž zatoužilo mé srdce. Nereagují na maily. Dokonce ani na maily v italštině. Telefonovala jsem jim. Dozvěděla jsem se, že si jejich harmoniky jezdí kupovat až z jihoafrické republiky. Cenu jsem z nich nevyrazila. Moje italština se nepoužíváním změnila v žalostné trosky a já nedokázala zastavit příval informací, které jsem posléze dekódovala tři hodiny. Byly mi k ničemu i po použití Enigmy. Z žalosti jsem zavolala do Stodu panu Konrádymu. Zeptala jsem se ho, jestli by mi mohl vyrobit přední píšťalu tak, aby moje dudy hrály v moll. V g-moll. Pan Konrády se smál a pak mi řekl, že má experimenty rád, a že ať ty svoje dudy dovezu, že se podívá, jestli by to šlo. Ale ať si tam v té Itálii nemyslí, že se jen tak vzdám. Když můžou hrát dudy v moll, musí bejt i způsob, jak koupit harmoniku, kterou nutně, ale namouduši nutně musím mít. Tak jsem si posteskla a Vy se podívejte na několik variací Besame mucho. Některé jsou ještě bizarnější, než české dudy v moll:-)
 
Cesaria Evora Besame Mucho
 
Caetano Veloso & João Gilberto - Besame mucho
 
Besame Mucho - Paris - Big band
 
Chór Kameralny UAM - AMU Chamber Choir - Besame Mucho
 
Besame mucho
 

 
červen 2011
 
květen 2011
 
duben 2011
 
březen 2011
 
únor 2011
 
leden 2011
 
 
 
2010