RADŮZA

NOVINKY 2011


 
2015
 
2014
 
2013
 
2012
 
 
prosinec 2011
 
 

12.12.2011

Tak je to tady. Psali jsme s dětmi Ježíškovi. Museli jsme to stihnout před Mikulášem, protože naše dopisy Ježíškovi nosí Mikuláš. Při té příležitosti jsem zjistila, že moje děti prostě nerozlišují hračky na „holčičí“ a „klučičí“. Tady je seznam mého synka: černokněžnicá mašinka, krtečkovo auto, plyšová kočička, opravdickej yorkšírek, váleček na nudle, ale ten velkej, co má maminka, zdobítka na perníčky a pirátská loď. Seznam mé dcerky: pětsetčtyřiadvacítka (to je typ lokomotivy), plyšový pejsek, pirátská loď, opravdickej yorkšírek, Dežo (kamarádčin labrador), ovečky, ale opravdický, kravička taky opravdická i s vemínkem, a úplně fialovej koníček s křídlama a hvězdičkama. Marně jsem v dopisech svých dítek hledala ostrou genderovou vyhraněnost. A to jsou přitom v jiných směrech vyhraněné až až. Oba mi zase postonávají a tak hrajeme deskové hry. Jdou mi z toho už oči šejderem. Děti neustále mění barvy svých figurek a vůbec mi to nechtějí usnadnit tím, že by se chlapeček držel modré a holčička červené. Prohazují si barvy jak je napadne a já už u třetího kola strašidelného zámku nevím kdo je čí a co. A dneska mi došlo, po kom to jen ty děti mají? Ptala se mě maminka, co bych si přála pod stromeček a já vzhlédna od pexesa vypálila s trochou (ale ne přiměřeně genderově velké) nadsázky: sekeru a prsten s briliantem. :-))))). Inu tak. A můj kamarád Láďa Klusáček má konečně webový stránky.
 
 

3.12.2011

Už to nelze odkládat. Je na čase si přiznat, že Štědrý den se neochvějně blíží. Došlo mi to při zpracovávání páté várky těsta na perníčky. Válela jsem ji kolem třetí hodiny ráno a to v co nejkonspirativnějším utajení, aby nedopadla jako ty předešlé čtyři. Aby totiž nezmizela v útrobách mých ratolestí ještě dříve, než perníčky stačíme ozdobit. Výběr vykrajovátek jsem nechala na svých dítkách a tak se naše slavnostní tabule bude hemžit vánočními traktory, motorkami, kačenkami, kočičkami, žábami, obzvláště tematicky vhodnými stíhačkami a v neposlední řadě nejoblíbenějšími mašinkami, jakož i vagónky a žraloky. (zde) Pirátské lodě naštěstí neměli. Vypadá to tudíž nadějně. Dneska přijel jeřáb a vytahal za radostného pokřiku mých dětí na střechu palety s taškami a zítra je začnou pokládat, čili - budeme do Vánoc pod střechou. Neuvěřitelné! Pátá várka perníčků je pečlivě zamčená v trezoru, čili- něco na tom vánočním stole přece jen bude. Neuvěřitelnější!! Ježíšek nakoupil všechny dárky už v květnu a pamatuje si i kam je schoval, čili- něco bude i pod stromečkem. Nejneuvěřitelnější!!! A Ježíšek nezapmomněl ani na sebe, neboť:
„Mami a dospělým taky Ježíšek nosí dárky?“
„ To víš, že jo, ale míň…“
„A proč míň, voni víc zloběj?“
A uznejte sami, já jsem přece letos nezlobila vůbec! A jestli jste taky nezlobili a chcete si pod stromeček udělat radost, najdete ty úžasné šperky zde. Krásný advent!
 

 
listopad 2011
 
říjen 2011
 
září 2011
 
srpen 2011
 
červenec 2011
 
červen 2011
 
květen 2011
 
duben 2011
 
březen 2011
 
únor 2011
 
leden 2011
 
 
 
2010