RADŮZA

NOVINKY 2011


 
2015
 
2014
 
2013
 
2012
 
 
prosinec 2011
 
listopad 2011
 
říjen 2011
 
 

14.10.2011

Já vím, že je to v příliš těsným závěsu za předchozím příspěvkem, ale já jsem si dneska hrozně přála potkat někoho, koho jsem dlouho neviděla, někoho milýho. Konkrétní představu jsem neměla. A v tu ránu jsem potkala Renátu Fučíkovou. Renáta Fučíková hraje na dudy. Renáta Fučíková spolu se mnou a Nerezem absolvovala nezapomenutelné turné s vánočními koledami. Renáta Fučíková je vtipná, milá jiskrně inteligentní a vypadá stejně dobře jako před těmi šestnácti lety, kdy jsem ji posledně viděla. A hlavně Renáta Fučíková je neuvěřitelně famózně brilantní ilustrátorka a autorka knížek. Tak namátkou: Letopisy Narnie, Anderssen, komiks o T.G. Masarykovi, komiks o J. A. Komenském, moravské a české pověsti no a teď bomba. Ale naprostá. Knížka se jmenuje Historie Evropy a já jsem z ní úplně štajf. Když jsem tu knihu otevírala, měla jsem pocit, že otevírám nějaký iluminovaný rukopis, ve kterém je všechno. Od pravěku po mobilní telefony. Renáto, moc ti za tu knížku děkuju. Říkala jsi, že je pro starší děti, než jsou ty moje, ale věz, že jsem ty prcky od ní nemohla odtrhnout. I ze spaní si ještě mumlají o člověku kromaňonském. Na zítra si objednaly k obědu guláš na ohni, tak jen doufám, že mi nevyzdobí barák jeskynními malbami . Radši jim hned ráno přečtu kapitolu o kultivovanosti mínójské civilizace. Myslím, že mozaika z modelíny bude lépe ladit s designem našeho interiéru.
 
 

13.10.2011

Prej se odvažuju žít neúměrně rušným životem. Dle jedné mojí kamarádky. A mně to přijde docela v poho. Zatímco hadicí čistím podložku z kufru auta, na níž ulpěly poklady našeho miláčka Pepina, dcerka neváhá stejnými poklady poctít svoje nové kalhoty. Než ji stačím převlíknout, volají mě se shora řemeslníci jak přesně chci ty obklady v koupelně. Než jim to stačím odborně vysvětlit, spustí synek pláč, že jim to chce taky vysvětlit a v úporné snaze vyškrábat se po lešení si natrhne slavnostní bundu, ve které měl dělat ve školce parádu celou zimu. U branky zatím stepuje hodná paní, která mi veze k podpisu smlouvu, abych nemusela já za ní. Neví, že máme Pepina, tak má běloskvoucí kalhoty. Ovšem jen do toho okamžiku, než jí jiní ochotní řemeslníci otevrou vrátka. Než tu smlouvu podepíšeme, synek mi třikrát důrazně vyčte: „Ty pořád jenom cvičíš na dudy, už jsi pověsila prádlo???!!!“ Do toho několik telefonátů: od zubařky- „Dobrý den, dneska ve 13 hodin jste u nás měli termín na prevenci, stíháte to?“ , z opravny - „Mladá pani, tak mám pro vás tu sekačku, křovinořez a pilu, můžu vám to hodit?“ a od kámošky: „Čau, co děláš?“. Peter Binder mi dal nové CD Vltavy „Komedianti se vracejí domů“. Stihla jsem si přečíst texty. Jsou krásný a já marně dumám, kdy si je poslechnu i s hudbou. Taky jsem napsala novej text- vypad ze mě během deseti minut, kdy si děti hrály s Legem (děkuju Ti, Bože za Lego!!!). Kdy ho opatřím hudbou- netuším. A honem uvařit oběd, utřít padesátou osmou loužičku, vyměnit dvě žárovky a pak dalších pět minut klidu - děti si hrají s modelínou. Běžnej, klidnej den. Moje kamarádka Jana má tři děti, pracuje a studuje vysokou školu. Moje Kamarádka Tereza má šest dětí, nakladatelství a píše knížky. Moje kamarádka Monika má tři děti a studuje dvě vysoký školy. Jak asi vypadá jejich klidný den? Dle jednoho italskýho přísloví je prej mateřská láska cit, kterej se rozleje v srdci matky, když děti usnou. Myslim, že je to fakt. Jdu vložit do přehrávače to nový CD Vltavy. Těšim se moc.
 
P.S. Děkuju vám všem, kteří jste mi poslali návod, jak zrušit profil na FB. Je zrušen. Teď už se nikdo nepovolaný nedoví jakého jsem pohlaví, jaké události mne čekají, kolik mám přátel, ani jiné pikantérie. A na závěr malá hádanka: víte co je horší, než šlápnout v noci na Lego? Šlápnout na Lego obalený modelínou. Přilepí se vám totiž na nohu a než přijdete na to, co se stalo, uděláte nejmíň tři kroky. Nic moc, teda.
 
 

8.10.2011

Nové termíny koncertů na listopad.
 
 

7.10.2011

Já jsem se opravdu snažila, seč mi síly stačily, abych propadla kouzlu neosobní hromadné komunikace, ale nezdařilo se. A tak už se pokouším třetí den zrušit svůj účet na Fejsbůku. Klikám zuřivě na cokoliv, na co se kliknout dá. Zatím se mi podařilo zásadně upravit svůj profil, takže všichni vědí, že jsem žena, mluvím, pracuji, je mi 184 let, zajímám se o jadernou fyziku a skateboarding a mým oblíbeným sportovcem je Chuck Norris. Ikonu „tovární nastavení“ nemůžu najít, takže jsou mi tyto determinusy přišity již do skonání zmiňované sociální sítě. Je podzim a já i děti jsme nachcípaný jako každej rok. Už jsme absolvovali i obligátní hospitalizaci s laryngitidou. Tesaři ještě nepřivezli zálohovanej materiál a už mi vhodili do kastliku další hóóódně tučnou zálohovou fakturu. (Že by chtěli spáchat sebevraždu Radůzou?) Pepino mi rozkousal fungl nový lodičky a sehnat dámský lodičky ve velikosti 43 mi trvalo několik let!!!! Čili. Dochází mi trpělivost! Pročež se obracím na správce, vynálezce, tvůrce a licencátora Fejsbůku s hyperasertivně průrazným požadavkem: okamžitě mi umožněte zrušit můj profil, nebo se infiltruji do elektronickovirtuálních nervových spojení , která následně přetavím v analogové spoje a způsobím komunikační kolaps celosvětového rozsahu!!!!
 
P.S. Ehm, pokud je chyba v mém androidním softwaru, omlouvám se správcům, vynálezcům, tvůrcům, licencátorům i uživatelům Fejsbůku za újmu, kterou jim mohla má filipika způsobit. Taktéž se omlouvám všem, kteří četli tento příspěvek, dále pak všem mým spolužákům a to i těm z mateřské školy a jeslí a jestli jsem na někoho s omluvou zapomněla, prosím o předejití žalobě mimosoudním vyrovnáním a apeluji na zdravý rozum všech případně vyděšených mou hrozbou: infiltrace výše zmíněného typu je čirá blbost a moje hrozba směšná. A nevíte někdo, u sta pixelů, jak se ruší ten profil? Pomoc!!!
 

 
 

5.10.2011


 

 
září 2011
 
srpen 2011
 
červenec 2011
 
červen 2011
 
květen 2011
 
duben 2011
 
březen 2011
 
únor 2011
 
leden 2011
 
 
 
2010